Stensättning på tomten

Tjenixen bloggen! Jag är på jakt efter en plattsättare i Örebro och nu kanske många av er tänker att det är badrummet eller köket som jag ska renovera men så är inte riktigt fallet här. Det är faktiskt till trädgården som jag behöver en plattsättare och det är för att vi ska renovera på tomten. Jag har kollat runt på lite bilder på hus med stensättning för att få inspiration och nu har jag målat upp en tydlig bild i huvudet hur jag vill ha det. I dagsläget har vi en grusad gång från vägen in till dörren och det är varken praktiskt eller snyggt. Jag vet inte hur många stenar som slussats iväg när jag har klippt gräset eller hur mycket småsten som har följt med in i skorna genom dörren. Det fungerar inte längre och än värre är det när man ska gå till garaget där bilarna står. Dit finns det inte ens någon grusväg utan man får gå på gräset hela vägen dit. Ni kan ju tänka er hur mycket gräs som följer med in i bilen på morgonen när det är dagg där ute, jag får städa ur bilen alldeles för ofta än vad jag borde behöva. Min tanke är att ha stenplattor i en meters bredd runt hela huset, mest för att jag tycker det är snyggt. Sen ska det vara en bred gång av stenplattor från grinden in till huset och en gång direkt från dörren till garaget. Garageuppfarten är också gjord av småsten så det behöver bytas ut också. Det här kan jag dock inte göras själv utan det krävs plattsättare med gedigen kunskap för att kunna få det arbetet utfört. Jag tror att garageuppfarten är det som kommer ta längst tid med tanke på att det är mest stenplattor som behöver läggas där, men annars tror jag det kommer gå hyfsat fort.